13 Haziran 2019 Perşembe

İnsan Cesedinden Gübre Yapımı

 Bir ay önce bu haberi sadece başlık olarak okumuştum ve tüylerim ürpermişti. "Amerika'nın Washington eyaleti insan cesetlerinin gübreye dönüştürülmesine izin veriyor"
İlk önce ne yapıyorsunuz arkadaş dedim. Bir ahbun ile aynı değerde mi gördünüz insan cesedini? Toprak kabul ediyor da size ne oluyor dedim, lakin onlar zaten  yakıyorlar. Binaenaleyh onlar için değişen tek şey para meselesi. 
Sonra araştırdıkça bir nevi haklı olduklarını anladım. Yedi yıllık bir araştırmanın neticesinde alınan bir kararmış. Öyle hadi bakalım cesetleri toplayıp gübre yapalım dememişler. Tabii bu uygulama da paralı.. Bu işlemin fiyatı 5000 bin dolar. Tabi normal yakmalı bir cenaze töreni fiyatından daha uygun o ise 7000 dolar. Yani ölmek belki de bir Türkiye'de bu kadar ucuz. Bir kefen bir hoca bir kürek iki definci bitti vesselam. 
İlerleyen yıllarda belki bu yasa Türkiye'ye de gelecek. Dirimizden elde edilemeyen hayrı cesedimizden elde etmek amaçlı cenaze levazımatçısı şirketler tarafından evlerimizden alınıp sonra evde ki orkidenin dibine konulmak üzere teslim olunuruz. Mantıklıdır da kim bilir. Kabristana gitmeye üşenenler için alternatif bir yol da olabilir. Her gün ziyaret etme şansı doğar, sohbet etme hakkı da. Bahçesi olanlar için daha uygun. Meyva ağaçlarının gübreye ihtiyacı çok. Annenizin gübresi sayesinde o senenin elma rekortmeni olabilirsinz. Hem her yediğinizde "hımm tıpkı annem kadar tatlı" diye düşünürsünüz.  Öte yandan topraktan geldiğimizi düşünürsek yine toprağa dönmüş oluyoruz. Ana vatanımız toprağın bağrına tıpkı geldiğimiz gibi üryan. Şaka bir yana ben evladım tarafından dolaylı da olsa yenilmek istemem. Ya da bir saksı dibinde sulanmayı bekleyen bir çiçek yancısı  olmayı da..  Bir mezarım olsun, taşımda da al bayrağımın resmi, gelsin ziyaret edip başımı şişirsinler dertleriyle falan. Akıllarına gelirse belki bir Fatiha da yakalarım. Bir çam bir gül dikerler azabım hafifler en azından. Şöyle bir soru da gelmiyor değil aklıma "acaba kabrin içinde mi daha rahat eder insan gübre olunca mı" Azabımız az mı olur çok mu? Tabii azabı çeken ruh ise ne toprakta yatmanın önemi var ne de gübre olmanın  :(
Ne diyelim ölümün de hayırlısı, öldükten sonrasının da... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder